Μη κατηγοριοποιημένο

Το Motocross

Το Motocross είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μηχανοκίνητα αθλήματα και σίγουρα από τα πιο προσιτά όσον αφορά στο οικονομικό κομμάτι. Ασκείται σε κλειστή πίστα σε αντίθεση με το Εnduro. Το τελευταίο θεωρείται αρκετά πιο επικίνδυνο για τραυματισμό μια και γίνεται σε μεγάλες διαδρομές, συνήθως μέσα από βουνά όπου όλα είναι πιθανά: ένας γκρεμός που δεν είχατε προσέξει, ένα ελάφι ή ένας σκύλος που πετάχτηκε μπροστά σας, ένα δέντρο (και αυτά πετάγονται), ένας συνταξιούχος κυνηγός με προβλήματα όρασης.
Στο Motocross τα πράγματα είναι αρκετά πιο ασφαλή, ωστόσο πέραν του άρτιου προστατευτικού εξοπλισμού και της άριστης κατάστασης της μηχανής, χρειάζεται εξαιρετική φυσική κατάσταση. Αξίζει να σημειωθεί πως παγκόσμιοι πρωταθλητές σε άλλα μηχανοκίνητα αθλήματα, όπως για παράδειγμα οι Valentino Rossi και Fernando Alonso, ασκούν το άθλημα του Motocross ώστε να διατηρούν και να βελτιώνουν την καλή φυσική κατάστασή τους.

Κάποιοι πιστεύουν -και μάλλον έχουν δίκιο- πως το σημαντικότερο στους αγώνες Motocross είναι η φυσική κατάσταση του αναβάτη. Πιο σημαντική και από την κατάσταση της μηχανής, χωρίς βέβαια να σημαίνει αυτό πως δεν χρειάζονται και τα δύο για να διεκδικήσεις κάτι καλύτερο. Καλό λοιπόν ο αθλητής να ασκείται πλέον της πίστας και σε κάποιο γυμναστήριο ή αν βλέπει σοβαρά το άθλημα πρέπει οπωσδήποτε να βρει έναν προπονητή.
Επίσης, ο αναβάτης χρειάζεται ειδικό εξοπλισμό για την προστασία του όπως ειδικό κράνος Motocross, γυαλιά ώστε να μην τραυματίζεται από τις πέτρες και το χώμα που πετά ο ίδιος ή ο μπροστά οδηγός, προστασία αυχένα και θώρακα, επιγονατίδες, μπότες, γάντια κ.λπ.
Γενικά αν ο εξοπλισμός είναι αξιόλογος προστατεύει αποτελεσματικά από τραυματισμούς, κυρίως από αυτούς των άκρων που είναι και οι πιο συνηθισμένοι. Βέβαια τι είναι ο πόνος μπρος τα κάλλη; Αφού έχουμε λύσει όλα τα παραπάνω, υπάρχει κάτι ακόμα: το κομμάτι της αισθητικής.

Μπορείτε να σχεδιάσετε μόνος σας ή -ακόμα καλύτερα- μαζί με κάποιον επαγγελματία γραφίστα την εμφάνιση του κράνους και της μηχανής σας. Ωστόσο στα κράνη οι επίσημες εταιρίες προσφέρουν εκπληκτικά σχέδια που δεν χρήζουν αλλαγής.
Υπάρχουν τυπογράφοι στην Ελλάδα που ειδικεύονται στα custom αυτοκόλλητα: έχουν τα ψηφιακά κοπτικά της κάθε μηχανής/μοντέλου (μπορείτε να τα αγοράσετε και εσείς από το διαδίκτυο), προσαρμόζουν και σχεδιάζουν ό,τι θέλετε και φυσικά σάς τα τυπώνουν. Αυτά εφαρμόζονται σε ειδικά υλικά, με ειδικά μελάνια ώστε να αντέχουν στην καταπόνηση του αγώνα, αλλά και στις καιρικές συνθήκες (ήλιος, υγρασία). Επίσης υπάρχουν αυτοκόλλητα βινυλίου για ζάντες. Θέλουν απλά λίγη προσοχή στην εφαρμογή αν αποφασίσετε να τα τοποθετήσετε μόνος σας.
Και μετά από όλα αυτά, ας ασχοληθείτε με τη δική σας εμφάνιση. Στην athlon® δημιουργούμε από την αρχή έως το τέλος το δικό σας Motocross Τζέρσεϊ. Η κάθετη παραγωγή προσφέρει το δικό σας μοναδικό κομμάτι, στα μέτρα σας ακριβώς (tailor made) με εγγύηση υψηλής ποιότητας. Φροντίστε λοιπόν πρώτα το κομμάτι της ασφάλειάς σας πάνω στη μηχανή, ασχοληθείτε με τη μηχανή σας ώστε να δουλεύουν όλα ρολόι και… μετά; Mετά σας περιμένουμε εδώ, στην athlon ώστε να δημιουργήσουμε τη μοναδική, δική σας εμφάνιση. 🙂

Δείτε περισσότερες λεπτομέριες για το Τζέρσεϊ που προσφέρουμε πατώντας εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.