Μη κατηγοριοποιημένο

Ποδηλατικό jersey: γιατί το χρειάζεσαι και πώς να το διαλέξεις

Ποδηλατικό Jersey κοντομάνικο

Η ποδηλασία αποτελεί εξαιρετική άσκηση, όχι μόνο επειδή σε κρατά σε φόρμα και γυμνάζει την καρδιά, αλλά κι επειδή σου επιτρέπει να γνωρίσεις νέο κόσμο. Ανακαλύπτεις νέα μέρη με το ποδήλατο και να αποκτήσεις μοναδικές εμπειρίες όπως μια ομαδική νυχτερινή βόλτα στην πόλη ή μια Κυριακή με mountain bike και φυσικά φορώντας ενα κατάλληλο ποδηλατικό Jersey.

Γιατί χρειάζεσαι ποδηλατικό jersey

Όσοι πρωτοξεκινούν το ποδήλατο ως αθλητισμό, ίσως στην αρχή θεωρούν τον ποδηλατικό ρουχισμό ως μια στυλιστική εκκεντρικότητα. Γιατί να μην κάνει κανείς ποδήλατο με την αθλητική φόρμα και το βαμβακερό t-shirt και να χρειάζεται ένα φλούο εφαρμοστό τοπ κι εφαρμοστό σορτσάκι; Η αλήθεια όμως είναι πως ο ποδηλατικός ρουχισμός βελτιώνει τις επιδόσεις και ενισχύει την ασφάλεια του ποδηλάτη. Κι όποιος αποφασίσει να ασχοληθεί με την ποδηλασία συστηματικά, σύντομα το κατανοεί αυτό πλήρως.

Ξεχωρίζουμε τρεις βασικούς λόγους που χρειάζεσαι ειδικό jersey αν ασχολείσαι συστηματικά με το ποδήλατο:

  • Η καλή εφαρμογή του jersey βελτιώνει την αεροδυναμική σου, κι αυτό είναι σημαντικό ειδικά αν θες να ασχοληθείς αγωνιστικά με την ποδηλασία. Μια μπλούζα που ανεμίζει όταν κάνεις πετάλι κόβει την ορμή σου και σε επιβραδύνει.
  • Τα ειδικά τεχνικά υφάσματα κατασκευής των ποδηλατικών τοπ απομακρύνουν τον ιδρώτα και την υγρασία από το σώμα σου, κάνοντας την άσκηση πιο ευχάριστη κι ασφαλή.
  • Τα έντονα χρώματα και οι ανακλαστικές τους ζώνες σε κάνουν πιο ορατό στους οδηγούς τροχοφόρων, ειδικά αν κινείσαι σε αστικό περιβάλλον ή τη νύχτα.

Πώς να διαλέξεις ποδηλατικό jersey

Ένα καλής ποιότητας ποδηλατικό έχει πολλά σημαντικά χαρακτηριστικά που πρέπει να προσέξεις:

 1. Καλή εφαρμογή. Ένα ποδηλατικό τοπ εφαρμόζει στον κορμό σου καλά, χωρίς να χρειάζεται να προμηθευτείς μικρότερο νούμερο από το κανονικό σου. Το ρούχο πρέπει να έχει καλή εφαρμογή χωρίς να σε σφίγγει στις μασχάλες και στο λαιμό.

Επίσης, το jersey πρέπει να είναι αρκετά μακρύ ώστε να μην ανεβαίνει και να μην σουρώνει όταν κάνεις πετάλι. Επειδή η συνηθέστερη στάση όταν κάνεις ποδήλατο είναι να σκύβεις πάνω από το τιμόνι σου, ένα καλό ποδηλατικό τοπ θα είναι κοντύτερο μπροστά, ώστε να μην μαζεύεται υλικό στην κοιλιά, και αρκετά μακρύτερο στην πλάτη ώστε να σε καλύπτει καλά από την μέση ως το ποδηλατικό κολλάν σου και να μην σε αφήνει εκτεθειμένο όταν σκύβεις.

Κοντομάνικο Ποδηλατικό ζέρσεϊ

 2. Υλικό. Το βαμβάκι δεν είναι το καταλληλότερο υλικό για την προπόνηση, καθώς μαζεύει υγρασία και την κρατά πάνω σου. Επέλεξε ένα jersey από τεχνικό ύφασμα τύπου dry fit, που αναπνέει και απομακρύνει την υγρασία από το σώμα σου.

Τα υφάσματα της Athlon παρέχουν μάλιστα και αντηλιακή προστασία, κάτι πολύ χρήσιμο όταν κάνεις ποδήλατο σε μια ηλιόλουστη χώρα όπως η Ελλάδα.

 3. Τσέπες. Όταν προπονείσαι ή αγωνίζεσαι, μπορεί να θες να έχεις μαζί σου το κινητό τηλέφωνο, μια ενεργειακή μπάρα ή τζελάκια, ή απλά την πιστωτική σου κάρτα και μερικά χρήματα. Ο πιο πρακτικός τρόπος για να έχεις μαζί σου αυτά τα λίγα προσωπικά αντικείμενα είναι οι τσέπες στην πλάτη του jersey. Οι μπροστινές τσέπες δεν είναι πρακτικές γιατί όπως σκύβεις πάνω από το τιμόνι γίνονται λιγότερο προσβάσιμες και τα πιο ογκώδη αντικείμενα θα σε ενοχλούν. Οι τσέπες στην πλάτη είναι εύκολα προσβάσιμες όταν κάνεις ποδήλατο και δεν ενοχλούν την κίνησή σου.

 4. Φερμουάρ. Ένα τοπ με φερμουάρ καλής ποιότητας μπροστά διασφαλίζει ότι μπορείς να ρυθμίσεις τη θερμοκρασία σου εύκολα όσο κάνεις ποδήλατο, ανάλογα με το πόσο ζεσταίνεσαι ή κρυώνεις.

Εκτυπώσεις για ομάδες

5. Κοντά ή μακρυά μανίκια. Ανάλογα με την θερμοκρασία περιβάλλοντος, θα προτιμήσεις κοντομάνικο ή μακρυμάνικο jersey.

6. Στυλ κι αισθητική. Για λόγους ασφάλειας, προτείνουμε έντονα και φλούο χρώματα που θα σε κάνουν ορατό σε άλλους ποδηλάτες ή σε οδηγούς αυτοκινήτων. Κατά τ’άλλα, υπάρχουν τόσα ποδηλατικά τοπ που σίγουρα θα βρεις αυτό που σου αρέσει κι εκφράζει την αισθητική σου.

Φτιάξε το δικό σου ποδηλατικό jersey στην Athlon

Κι αν δεν το βρεις; Αν θες μπλούζες για την ποδηλατική σου ομάδα ή ένα ειδικό σχέδιο με τους χορηγούς σου για έναν αγώνα; Στην Athlon μπορείς να το φτιάξεις! Έλα στην Athlon με την ιδέα σου κι εμείς θα σχεδιάσουμε και θα εκτυπώσουμε το ολόδικό σου jersey με το σχέδιο και τα χρώματα της επιλογής σου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.